Despre noi

Cine suntem noi!

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Craiova este o organizatie non-guvernamentala, cu caracter civic, privat, infiintata in anul 1953 prin asocierea voluntara a pensionarilor din municipiul Craiova si comunele invecinate.

Casa de Ajutor Reciproc este o institutie financiara nebancara, fara scop patrimonial, organizata in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor asociati.

Conform definitiilor utilizate la nivel european, entitatile de tip Case de Ajutor Reciproc se incadreaza in domeniul sprijinului mutual financiar, al caror rol este de a preveni excluziunea financiara. 

Excluziunea financiara desemneaza “procesul prin care oamenii intâmpina dificultati in accesarea si/sau utilizarea acelor servicii si produse financiare ale pietei dominante care corespund nevoilor lor si le permit sa duca o viata sociala normala in societatea din care fac parte”.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Craiova functioneaza in baza legii 540/2002, privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor si OUG 26/2000, cu privire la asociatii si fundatii.

Cifrele vorbesc de la sine!

7800 +
Pensionari inscrisi
1800 +
Imprumuturi acordate
+
Excursii organizate

Obiectul de activitate

CARP sunt organizatii cu caracter civic, cu scop de caritate, de intrajutorare mutuala si de asistenta sociala, scopul principal al acestora este acordarea de imprumuturi rambursabile si ajutoare nerambursabile.

CARP-urile presteaza, de asemenea, diverse servicii membrilor sai (magazine la pret redus, activitati culturale, turistice si de agrement), contribuind astfel in mod eficient la imbatrânirea activa si la imbunatatirea accesului la servicii a unor categorii defavorizate.

La ora actuala, CARP-urile reprezinta cea mai facila modalitate pentru pensionari de a accesa un imprumut.

Contactati-ne acum pentru detalii!